Desigur, majoritatea nu este foarte preocupată de concurs, după cum o arată numărul mare de indecişi (44%) şi de voturi în alb (7%), însă în rândul celeilalte jumătăţi, care are o opinie despre prezenţa la Eurovision, 56% şi-ar dori să vadă Marea Britanie părăsind competiţia, în timp ce 44% ar prefera ca ţara lor să rămână în concurs, potrivit sondajului on-line realizat de YouGov la 8 şi 9 mai pe un eşantion de 1.650 persoane. 

La 23 iunie 2016, aminteşte AFP, aproape 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit, ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. 

Printre cei care doresc ca ţara lor să părăsească concursul Eurovision, 76% au votat pentru Brexit şi 78% au 65 de ani sau mai mult, indică YouGov. În tabăra adversă, 65% au votat să rămână în UE şi 69% au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. 

Potrivit sondajului, 22% dintre cei intervievaţi vor urmări concursul care va avea loc sâmbătă la Kiev. În privinţa motivaţiei, doar 9% dintre aceştia au evocat plăcerea de a asculta muzica, 26% s-au declarat atraşi de comentariile ironice ale prezentatorului britanic şi 19% de perspectiva de a face haz de spectacol, de multe ori ironizat pentru componenta sa kitsch. 

Marea Britanie a câştigat concursul Eurovision de cinci ori de la crearea acestuia în 1956, ultima dată în 1997.

SURSA: Agerpres