Din lista ingredientelor în limba finlandeză enumerate pe eticheta produsului a fost omis praful de ou. Acesta este un factor alergen ce poate declanşa reacţii consumatorilor care suferă de intoleranţă la ou.
Lista ingredientelor în limba română este completă, praful de ou fiind menţionat pe etichetă, potrivit unui comunicat al retailerului. Deşi magazinul IKEA din Băneasa nu a înregistrat nicio plângere referitoare la etichetarea produsului Paj Rabarber, iar eroarea nu face referire la traducerea listei de ingrediente în limba română, compania a decis rechemarea acestui produs şi de pe piaţa din România.

Tarta cu rubarbă Paj Rabarber a fost introdusă în magazinele IKEA în anul 2012. Magazinul din România a vândut 1.900 de bucăţi, la preţul de 15 lei/ bucată, şi nu a primit nicio sesizare.

Pe 18 septembrie, un client alergic la ou a cumpărat o tartă cu rubarbă dintr-un magazin din Suedia. El a revenit a doua zi cu produsul la magazinul respectiv, iar pe 20 septembrie produsul din loturile cu traducerea etichetei incompletă în limba finlandeză a fost deja retras de la vânzare.

Etichetarea greşită a acestui produs în limba finlandeză a fost identificată în Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda, Singapore şi în România.