Conturile de e-mail Yahoo! ale unor corespondenţi străini aflaţi în China şi Taiwan au fost ţinta unor atacuri informatice, potrivit presei asiatice.

Mai mulţi jurnalişti străini care lucrează în China şi Taiwan nu şi-au mai putut accesa contul de e-mail Yahoo! din 25 martie, aceştia descoperind ulterior că e-mailul lor a fost setat să trimită mesaje către adrese necunoscute. Opt conturi Yahoo! au fost compromise în ultimele săptămâni.

Reprezentanţii Yahoo! au condamnat atacurile însă nu au oferit explicaţii privind modul cum au putut fi piratate conturile de e-mail.

„Yahoo! condamnă toate atacurile cibernetice, indiferent de origine sau scop. Ne-am angajat să protejăm intimitatea utilizatorilor noştri şi vom lua măsuri adecvate de fiecare dată cand se încearcă încălcarea acesteia”, a declarat Dana Lengkeek, purtător de cuvânt la Yahoo!.

În luna ianuarie, conturile de Gmail ale corespondenţilor străini de la numeroase birouri din Beijing  au fost atacate. Se pare ca hackerii încearcă să obţină date de contact şi informaţii despre militanţii pentru drepturile omului care acceptă să discute cu presa străină.

Yahoo! a fost una dintre companiile care au susţinut Google în decizia de a închide operaţiunile din China.

SURSA: BBC