Ieri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit la  Kiev cu partenerii ucraineni pentru reglementarea problemelor legate de construirea combinatului.
S-a ajuns la necesitatea elaborării unui document interstatal, care să reglementeze aspecte ale colaborării la construirea combinatului si care să conducă la confirmarea încheierii problematicii.
Delegaţia condusă de ministrul economiei a reiterat faptul ca România şi-a îndeplinit obligaţiile rezultate din Protocolul din 1994, până în momentul întreruperii lucrărilor la Combinat, intervenite din motive independente de voinţa sa, solicitând, în acest context trecerea de la etapa de consultări la etapa de negocieri. 
Partea română a predat totodată, spre analiză, părtii ucrainene situatia cheltuielilor efectuate de antreprenorii români, confirmate de beneficiarul ucrainean și, de asemenea, situaţia soldurilor conturilor bancare pentru acest obiectiv.
Solutiile propuse pentru aceasta problema pot necesita, conform legislației interne, adoptarea unor acte normative corespunzătoare de către guvernele și/sau parlamentele părților. Discuțiile avute la Kiev au fost consemnate în Minuta de discuții, document semnat la finalul întâlnirii de cei doi șefi de delegații, ministrul Varujan Vosganian și ministrul  Kalenkov Alexandr Fedorovich. Semnarea unui asemenea document la nivel de ministru are loc pentru prima dată în ultimele două decenii.