"L-aş sfătui pe Vladimir Vladimirovici (Putin –n.r.) să plece (de la putere –n.r.) acum", a declarat iniţiatorul mişcării Perestroika pentru postul de radio Ecoul Moscovei. "El a efectuat deja trei mandate, şi anume două de preşedinte (2000-2008) şi unul ca premier. Trei mandate sunt de ajuns", a subliniat Gorbaciov.

Întrebat dacă chiar crede într-o asemenea posibilitate, laureatul Premiului Nobel pentru Pace a răspuns că "acest lucru nu are nimic dramatic". În prezent prim-ministru, Putin este candidat în alegerile prezidenţiale din 4 martie 2012.
Preşedintele sovietic Mihail Gorbaciov a demisionat acum 20 de ani, pe 25 decembrie, într-o declaraţie care a pus capăt mai multor luni de agonie a regimului sovietic.

Gorbaciov i-a susţinut pe organizatorii manifestaţiei de sâmbătă, la care au participat 120.000 de persoane – potrivit organizatorilor, 30.000 de persoane – potrivit poliţiei.

De asemenea, fostul lider sovietic a îndemnat puterea să "recunoască faptul că au existat numeroase falsificări şi manipulări" în alegerile legislative de pe 4 decembrie şi a cerut organizarea unui nou scrutin.

Sursa. Agerpres

Te-ar putea interesa și: