‘AIPC sprijină investitorii în acest demers şi speră ca, dacă Cristian Sima a făcut vreo prostie, să fi fost doar cu conturile mari. Sperăm ca micii investitori să îşi recupereze banii’, a spus preşedintele AIPC.

‘Nu cred că Cristian Sima este un hoţ, mai degrabă un vrăjitor care a jucat pe conturi care l-au depăşit şi a pierdut banii’, a apreciat Dumitru Beze.

Reprezentantul AIPC a mai spus că este regretabil că un astfel de personaj a ajuns preşedintele Bursei din Sibiu.

‘Caracterul său era clar încă din 2008, când a fost exclus de pe forumul bursier. Este greu de înţeles cum a putut să obţină apoi, în 2011, susţinerea SIF-urilor şi a acţionarilor Sibex pentru a ajunge preşedinte’, a mai spus preşedintele AIPC.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, joi, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Potrivit unui comunicat al CNVM, remis joi AGERPRES, Comisia a luat act de informaţiile apărute în presă privind posibila ‘dispariţie a lui Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding’, precum şi de motivele demiterii lui Cristian Sima din funcţiile de preşedinte şi director general deţinute la SIBEX – Sibiu Stock Exchange.
SURSA: Agerpres