„Am semnat contractele de finanţare în valoare de 89 de milioane de lei pentru şapte proiecte de dezvoltare locală. Știu că pentru administrația locală din județul Botoșani proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere sunt prioritare, de aceea am încredere că investițiile vor aduce beneficii comunităților locale”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Contractele se referă la finanțarea unui proiect de reabilitare a unui pod, în valoare de 3,2 milioane lei, și a 6 proiecte de modernizare și consolidare a unor drumuri județene.

Județul Botoșani are alocate, prin PNDL 2, fonduri în valoare de 841,79 de milioane de lei, aferente unui număr de 40 de contracte de finanțare, care vizează 253 obiective. Dintre acestea, 32 de contracte de finanțare sunt deja încheiat între Ministerul Dezvoltării şi beneficiarii fondurilor.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat şi el un contract de finanțare în valoare de peste 68 mil. euro din fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea axei rutiere Botoșani -Iași. După finalizarea lucrărilor de investiții, care se vor desfășura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite și modernizate drumuri județene în lungime de peste 100 km.

Săptămâna aceasta, Marius Nica a semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 3: Neamț-Bacău.

„În ultimele săptămâni am semnat contracte de finanțare pentru investiții de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din toate regiunile istorice ale țării. Acest demers va continua și în viitorul apropiat”, a spus Nica.

Cu o valoare totală de 184,6 mil. lei, din care 175,6 mil. lei finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR), proiectul are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a localităților aferente comunelor Damienești, Negri, Prăjești, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonești, Răchitoasa, Motoșeni, Glăvănești, Podu Turcului, localități adiacente drumurilor județene modernizate. Proiectul are o perioadă de implementare de 62 de luni.