Drumul Județean 282 este lung de 40 de kilometri şi leagă Iașiul de localitatea Movileni. Locuitorii din zonă s-au bucurat anul trecut când a fost reparat, dar acum au început să se ia cu mâinile de cap: pe alocuri şoseaua s-a surpat și au apărut gropi uriaşe.

„În două- trei luni s-au făcut gropile mai mari decât erau înainte de așa zisele plombări,” spune Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

Autoritățile au cerut companiei care s-a ocupat de reparații să remedieze situația, chiar dacă firma insistă că nu este de vină.

Am trimis echipă și a identificat undeva la 250-300 de metri pătrați de gropi pe un tronson. Imediat ce vremea va permite, constructorul va trebui să remedieze. "Nu sunt gropile mele" nu este un punct de vedere care să facă cinste unui constructor,” precizează Daniel Achiței, director DJADP Iași.

Lucrarea este în garanție până în luna mai, așa că firma este obligată să repare gropile. Reprezentanții companiei de construcții i-au refuzat pe reporterii Digi24 care i-au rugat să comenteze situația.

„Din păcate nu pot să vă dau niciun punct de vedere,” spune Cornel Brânză, directorul firmei de construcții.

Dacă va refuza să repare gropile, constructorul nu va mai primi înapoi garanția pe care a depus-o când a obținut contractul: 130.000 de lei.