Redam mai jos dreptul la replică remis de companie:

Catre: Redactia Capital

Referitor la articolul aparut in data de 13.12.2016, cu titlul “Cea mai mare productie din acest an. Eolienele sunt la maxime istorice”, autor Florin Cojocaru, in care se afirma ca:

„Un al doilea câştigător îl reprezintă Complexul Energetic Oltenia, care are de lucru în această perioadă, o adevărată gură de oxigen pentru compania aflată acum în insolvenţă, cu un 2016 şi 2015 foarte slabi, caracterizaţi prin pierderi de zeci de milioane de euro.”

facem urmatoarele precizari:

Nu se pune problema intrarii in insolventa a Complexului Energetic Oltenia, iar conducerea companiei are permanent in vedere masurile ce se impun pentru mentinerea pozitiei pe piata de energie si pentru a nu se ajunge intr-o situatie similara cu cea a Complexului Energetic Hunedoara.

CE Oltenia, o companie cu o cifra de afaceri de cca 2,5 miliarde lei, se afla, in acest moment, intr-o situatie stabila din punct de vedere financiar, solvabilitatea si lichiditatea situandu-se in limitele admisibile, putand sustine obligatiile financiare catre bugetul consolidat al statului, furnizori si institutii bancare.

Exercitiul financiar al anului 2016 nu s-a incheiat.

Avem rugamintea sa luati in considerare aspectele prezentate si faptul ca o pozitionare a CE Oltenia in randul companiilor aflate in insolventa – fapt ce nu corespunde realitatii, afecteaza grav imaginea companiei si relatiile sale comerciale.
Pentru o obiectiva informare a cititorilor dumneavoastra si a intregii opinii publice, va rugam sa publicati in aceleasi conditii redactionale punctul de vedere al CE Oltenia.

 

Te-ar putea interesa și: