Prestigioasa revistă Financial Times i-a luat un interviu miliardarului Carlos Slim, a cărei avere a fost desemnată de revista Forbes ca fiind cea mai mare din lume.

Deținător al companiei America Movil, un colos care se întinde în 19 state și are peste 276 de milioane de clienți, miliardarul Slim se poate lăuda că la 71 de ani are 40% din bursa din Mexic, datorită acțiunilor din minerit, imobiliare, tutun, transport aerian, bănci.

I se pare absurd să lase tot imperiul moștenire copiilor săi, iar de vândut, este absolut sigur că nu ar vrea să cumpere nimeni așa ceva.

Se gândește să o lase statului mexican. La un calcul mic, ar veni cam 300 de dolari pentru fiecare cetățean din Mexic, spune miliardarul.

Pentru al doilea an consecutiv în clasamentul anual al revistei, omul cel mai bogat în lume nu mai este un american, ci mexicanul Carlos Slim (74 de miliarde de dolari), care îl devansează pe Bill Gates (56 de miliarde), chiar dacă cofondatorul Microsoft îşi datorează locul al doilea importanţei donaţiilor pe care le face.

Într-un singur an, regele mexican al telecomunicaţiilor şi familia sa şi-au majorat patrimoniul cu peste 20 de miliarde de dolari.
UPDATE:
Conform ultimelor date de la U.S. Census Bureau, speranța de viață în Statele Unite, unde își are reședința miliardarul mexican, este, în medie de 78,3 ani, însă bărbații au o speranță de viață mai mică decât femeile, de 75,7 ani, ceea ce înseamnă că miliardarul Carlos Slim ar mai avea de trăit undeva pe la 4 ani.
Conform aceluiași clasament Forbes, cel mai bătrân miliardar din lume este un elvețian, Walter Haefner, care, conform ultimei ediții a topului Forbes, are o avere de 4 miliarde de dolari, dar și venerabila vârstă de 100 de ani. 

 Top 10 cei mai bătrâni miliardari din lume