Acesta a punctat, totodată, faptul că creşterea salariilor în sectorul public care poate duce la probleme în sectorul privat.

”Cea mai mare problemă din România în acest moment o constituie forţa de lucru, iar alături de aceasta lipsa previzibilităţii, precum şi birocraţia”, adaugă Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România).

Potrivit acestuia, nu sunt suficienţi oameni pentru a fi angajaţi, nu sunt de calitate şi nu au mentalitatea necesară în România.

”Deci forţa de muncă este cea mai mare problemă din această ţară. În al doilea rând, nu putem trăi fără previzibilitate, dar acest lucru e ceva cronic….Cea de-a treia problemă o constituie birocraţia, pentru că în fiecare zi facem lucruri fără niciun sens. Pierdem energie, pierdem bani, plătim oameni să facă lucruri care sunt complet fără sens. E o situaţie frustrantă care ne costă timp şi bani", punctează antreprenorul. 

De asemenea, avem o problemă legată de imaginea României, care nu este bună, însă realitatea este mai bună decât imaginea.

"Hai să vorbim despre turism şi nu numai, exporturi, investiţii şi aşa mai departe. Realitatea noastră nu este atât de negativă precum este imaginea de care ne "bucurăm". Bugetul turismului, bugetul pentru promovarea mărcii de ţară a fost mai mic anul trecut decât bugetul pe care l-am avut la firmă şi bugetul pe care l-am avut la firmă nu a fost mare", mai spune Dragoş Anastasiu. (Sursa: Agerpres)