Până pe 31 ianuarie, Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă prin care se amână depunerea declaraţiei până la 1 martie.  ”Am discutat să se adopte o ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până în martie, pentru ca în perioada următoare să mergem până la eliminarea formularului 600, cu condiția să găsească soluții ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați. Să se găsească o soluție civilizată.Vrem să eliminăm disconfortul celor care ar trebui să meargă să depună această declarație”, a spus Dragnea.

“Nu sunt doar 200.000 de oameni afectaţi de formularul 600. Gândiţi-vă câţi oameni au terenuri în arendă”, a mai spus Dragnea. 

În ceea ce priveşte viitorul Guvern, Dragnea a declarat că în şedinţa Comitetului Executiv nu se va discuta despre ministere, adăugând că, în cazul în care s-ar stabili în cursul acestei zile viitorul Cabinet, coaliţia s-ar grăbi. ”Părerea unanimă a fost că ne-am grăbi dacă astăzi am stabili nişte miniştri. Nu discutăm despre ministere şi miniştri astăzi”, a spus Dragnea, la sediul PSD.