N-a spus-o direct, desigur, ci i-a pus pe alții, ca Marian Oprișan, să justifice nevoia amnistiei și grațierii cu eternele justificări: protocoale, abuzuri, condamnați nevinovați etc. Oficial, scopul ordonanței este doar modificarea codurilor penale. Totuși, la următoarea ședință CEX se va discuta, la solicitarea primarului Sectorului 1, dacă partidul își asumă suplimentar un OUG pe amnistie și grațiere. Totul la vedere, totul pe masă.

Klaus Iohannis are de acum datoria să meargă la fiecare ședință de guvern, exact așa cum i-au cerut cei de la USR, și măcar să oblige guvernul să justifice unde ar fi urgența legiferării în penal prin ordonanță. De ce arde? De ce nu mai suportă partidul aflat la guvernare mecanismele democratice, adică legiferare prin Parlament, contestare la CCR și tot ce presupune un mecanism sănătos de verificare și control?

Dacă nimeni nu va face nimic așteptând, ca de obicei, să pice Guvernul Dăncilă în Parlament (slabe speranțe), să ne salveze americanii sau UE, să facă alții ceva pentru noi, atunci nu avem voie să ne plângem când ni se va spune că am devenit, oficial, o nație de hoți.

SURSA: g4media.ro