El a precizat că primul proiect de lege care se dorește a fi adoptat rapid este cel privind eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei și a reafirmat că nu vor fi prorogate trei măsuri — taxa pe stâlp, TVA până la 19% și acciza.

"Aceste trei măsuri nu le prorogăm, în schimb, o să ne uităm cu toată atenția să vedem dacă societățile comerciale care vor beneficia, începând de la 1 ianuarie, de aceste avantaje vor face în așa fel încât românii să simtă o ieftinire a serviciilor — carburanți, telefonie mobilă, energie electrică sau gaze. Pentru că, de exemplu, sunt cele trei beneficii care vor fi pentru distribuitorii de carburanți — TVA, acciză, taxă pe stâlp; două — TVA și taxă pe stâlp — la ceilalți furnizori. Și o să fim și noi curioși dacă după tot acest scandal — susținut văd din multe părți — românii simt o viață ceva mai ușoară, mai ieftină. Cu ce nu suntem de acord, ca începând de la 1 ianuarie să mai apară încă o taxă în plus — și anume să se plătească contribuții la sănătate pentru orice venit în plus pe care îl are orice român. Cu asta nu suntem de acord", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PSD va propune Parlamentului o lege a amnistiei, Dragnea a susținut că nu știe despre acest lucru. "Eu n-am aceste informații, o să verific la grup, să vedem care de la noi are aceste informații", a spus el.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat marți că liberalii vor vota împotriva noului Guvern, susținând că lista este "încropită" în funcție de interesele personale sau de grup ale celor din PSD și ALDE.

"Să spună public PSD dacă renunță la cota de TVA de 19%, la eliminarea accizei pe combustibil și la eliminarea taxei pe stâlp. Să nu uităm că acestea sunt modificări la Codul fiscal făcute prin acord politic tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic, pentru a oferi o bază de plecare pentru investițiile care se fac în România. Este obligatoriu ca dl Dragnea să ne spună dacă renunță chiar la unele prevederi din legea domniei sale cu privire la eliminarea celor 102 taxe, renunță la acordul din Codul fiscal cu privire la măsurile pe care le-am enunțat, se dezice de propriul program de guvernare", a afirmat Turcan.

Liberalii mai cer social-democraților, potrivit Ralucăi Turcan, să spună clar dacă vor propune Parlamentului o lege a amnistiei. AGERPRES