Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu au participat, duminică seară, la SuperLiga la rugby, care s-a desfăşurat la Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Întrebat la plecarea de la stadion dacă a discutat în timpul meciului cu Grindeanu despre situaţia Guvernului, Dragnea a răspuns: ‘Nu. Am discutat numai despre meci’.

Totodată, chestionat dacă evaluarea activităţii guvernamentale va începe de luni, Dragnea a spus: ‘De mâine până săptămâna cealaltă’.

Liderul PSD nu a spus cum se va desfăşura această evaluare, precizând că urmează să discute în acest sens cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

‘O să mă sfătuiesc (…) cu domnul Tăriceanu şi o să vedem cum ne organizăm’, a arătat Dragnea.

De asemenea, întrebat dacă este luată în calcul posibilitatea remanierii Guvernului, preşedintele PSD a precizat: ‘Nu. Luăm în calcul evaluarea activităţii guvernamentale (…) A trecut o perioadă importantă, cinci luni de zile, şi pe noi ne interesează ca Programul de guvernare să se implementeze’.

Potrivit lui Dragnea, ‘viteza de implementare’ a Programului de guvernare trebuie ‘să fie mai mare’.

‘Trebuie să nu uităm un lucru. Este un program foarte bun şi nu se pune în practică foarte uşor. Deci o guvernare obişnuită nu este suficientă. Este o provocare uriaşă pentru România. 5,6% creştere economică – e bună, dar nouă nu ne este suficient. Ca ţară, nu ne mai putem permite să aşteptăm ani şi ani de zile. Viteza trebuie să fie foarte mare şi, atunci, trebuie să vedem cum facem ca viteza de implementare a programului să fie mai mare, că, de fapt, asta este mai important decât orice persoană’, a mai afirmat Dragnea. AGERPRES