Este vorba despre un proiect de lege prin care 10% din pădurile țării vor ajunge în posesia Bisericii. În acest fel, președintele Camerei Deputaților ar obține susținerea mai multor instituții, dar și a oamenilor care vor fi impresionați de bunătatea acestuia.

Inițiatorii acestei legi sunt 7 deputați și senatori PSD: Liviu Dragnea, Eugen Beijinariu, Maricela Cobuz, Iuliu Havrici, Alexandru Rădulescu, Virginel Iordache și Ioan Stan.

Aceștia doresc ca Biserica să dețină drept de proprietate asupra a 650.000 de hectare de pădure, adică 10% din pădurile României.

Vorbim despre suprafețe de păduri pe care Biserica le-a avut în folosință sau administrare, dar nu le-a deținut niciodată.

Potrivit legii, centrele eparhiale, protoieriile, mănăstirile, schiturile, parohiile, filiile și alte structuri ale unităților de cult dobândesc în proprietate suprafețe până la limita de 30 ha terenuri forestiere din fondul bisericesc al cultului căruia aparțin, recunoscut de lege, dacă acesta le-a avut în folosință sau administrare.

În expunerea proiectului, inițiatorii menționează că dobândirea proprietății pentru biserică este un mijloc de atingere a scopurilor misionar-filantropice pentru care este constituită și un act de de restabilire a adevărului istoric și juridic.