Liviu Dragnea a susținut, la Antena 3, că tineri din USR au agresat mai multe persoane vârstnice. Preşedintele PSD a vorbit despre violenţele de la protestele din ultimele zile.

„Noi mergem în continuare cu ceea ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Noi facem viaţa mai bună românilor. Inclusiv pentru cei care sunt atât de violenţi şi care au bătut oameni la Iaşi – nu au apărut aceste imagini – oameni în vârstă puşi jos şi cărora le-au dat cu picioarele în burtă. Nişte tineri, cu ochii injectaţi. Nişte tineri de la USR. (…) Inclusiv cei care sunt atât de violenţi beneficiază de programul de guvernare”, a comentat Liviu Dragnea.

„Am adoptat vreo măsură care a făcut rău cuiva în această ţară? Nu. Numai măsuri bune”, a susținut liderul PSD . În opinia sa, această manipulare „bine plătită, bine finanţată”, are un singur scop: România să nu se dezvolte”.

El a mai spus că cei care sunt împotriva PSD  se comportă așa cum procedau „cămășile negre din anii ’30 din Germania nazistă”.

„Nu îmi e ușor să le solicit colegilor și simpatizanților să nu riposteze. A fost foarte greu ca la Iași niciun membru să nu riposteze. A fost o muncă de lămurire. Majoritatea din autocar a vrut să iasă. Când ies 30.000 să riposteze la câteva sute, rezultatul e previzibil. Dar îmi mențin această atitudine, chiar dacă unii se supără, nu vreau să duc România unde vor Iohannis, PNL, USR, dar și Pro România. Nu văd nicio diferență între modul cum se comportau camasile negre in anii 30 in Germania nazisă: să ii bați, să îii sperii, să nu mai aibă nicio părere. Acolo vor să ducă România, iar cei care vor bătăi pe stradă, impunerea unei guvernări cu bâta, să îi voteze”, a comentat Dragnea.