Liviu Dragnea a mai aflat o veste proastă. Este vorba eliberarea din funcție a agentului guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu. Probabil că știrea ar fi trecut neobservată dacă decizia nu i-ar fi aparținut Vioricăi Dăncilă și dacă, și mai important acesta nu ar fi avut niște legături în trecut cu Liviu Dragnea. În acest moment,  Mocanu este un apropiat al Sorinei Pintea, ministrul Sănătății.

Potrivit G4Media.ro, încă din 2 august că Mocanu a demisionat. DNA tocmai pornise o anchetă împotriva sa pe motiv că, în loc să pledeze în favoarea statului român, i-a ținut partea lui Liviu Dragnea. Presa a susținut atunci că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

După ce s-a studiat dosarul de la CEDO, s-a constat că agentul României a formulat argumente în defavoarea statul român și în favoarea fostului lider PSD.

Viorel Mocanu a fost numit în februarie în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general. La momentul numirii, Mocanu era consilier onorific al ministrului Sănătății, Sorina Pintea.