PNL dă lovitura în București. Mitingul liberalilor din Piața Victoriei a început sâmbătă cu mesajele lansate de preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban. Liderul liberalilor a anunţat că partidul va avea un nou imn, dar şi că președintele Klaus Iohannis i-a confirmat încă o dată prezența la miting.
Șeful statului va susține un discurs de mobilizare pentru Referendumul pe Justiție, convocat de acesta pentru data de 26 mai. Așteptările liberalilor privind mintingul din Piața Victoriei, în ceea ce privește numărul participanților, se învârt în jurul cifrei de 50.000 de persoane.
Printre vorbitori a fost și liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu care i-a transmis un mesaj clar și fără echivoc liderului PSD: ”Liviu Dragnea, venim, suntem mulți și nu luăm prizonieri!”
La rândul său, europarlamentarul Siegfried Mureșan, a susținut că liberalii vor câștiga alegerile de pe 26 mai. „PNL e singurul partid care poate bate PSD. Peste tot oamenii ne spun: ”scăpați-ne de ciuma roșie”. Cu cât PNL este mai bine reprezentat în Parlamentul European, cu atât România este mai bine reprezentată în Europa. Vreți justiție? Vreți dreptate? Vreți stat de drept? Atunci, pe 26 mai la referendum, spunem DA la ambele întrebări”, a spus acesta.

Rareș Bogdan, capul de listă al candidaților PNL la europarlamentare a avut un discurs exploziv. „A venit vremea să eliberăm România de neobolșevicii lui Dragnea”, a spus el, atenționând că sunt aproape 60.000 de oameni în Piața Victoriei din București.

„România nu mai vrea PSD. Singura forță capabilă să-l învigă pe Liviu Dragnea și pe infractorii lui este PNL. Am ales un loc cheie pentru democrația europeană, un loc extrem de important pentru rezistența românească din ultimii doi ani și jumătate, Piața Victoriei. De aici vom porni șirul victoriilor liberale, șirul victoriilor care va reda România către oamenii cinstiți”, a spus Rareș Bogdan.

„România nu este a lui Liviu Dragnea, nu este a lui Dăncilă, nu este a lui Carmen Dan. Este a celor care își educă copiii în spiritul dreptății. De doi ani și jumătate socialiștii lui Dragnea se ocupă doar de drepturile infractorilor. Au abandonat oamenii cinstiți și ne explică cât de rău o duc infractorii. Au eliberat mai devreme din închisori 16.200 de infractori, printre care 2.200 de criminali, 800 violatori și 260 traficanți de copii. În democrație, hoții stau la pușcărie. Ieri, trei șefi ai Jandarmeiriei au sunat pentru a-și cere scuze. Au spus că nu vor răul oamenilor și că le e rușine de șeful Jandarmeriei din Mureș și de șeful Jandarmeriei din Topoloveni. Vă spun de aici, din acest loc unde peste 100.000 de oameni au fost gazați și bătuți pe 10 august, vinovații în frunte cu carmen Dan, vor plăti. Va veni clipa dreptății pentru ce au făcut pe 10 august aici”, a mai spus candidatul PNL la europarlamentare.

El a spus că PNL ca pensiile speciale să fie tăiate. „Nu pot ei fura, cât puteți voi vota. Să nu uitați să iubiți România în fiecare zi și să credeți în forța PNL”, a spus Rareș Bogdan.L-A S