Traian Băsescu a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate Evz, despre politica de alianțe a PMP, Liviu Dragnea sau Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va face ar fi să aleagă între o alianță cu PNL și o parte din partidele plasate în partea Opoziției, președintele PMP a dat un răspuns clar și fără echivoc.

„Datorită dimensiunii partidului, nu suntem în postura de a ne alege partenerii într-o eventuală coaliție de dreapta. Sincer să fiu, nu intuiesc în acest moment care sunt intenţiile USR – Plus. Am însă certitudinea că o alianţă PMP – PNL este posibilă. Atenţie, o alianţă şi nu o fuziune pentru că obiectivul PMP este să recreeze un partid de tip PD”.

El a indicat și care ar fi cei 10 politicieni, proveniți din toate partidele care contează, pe cine i-ar alege.Traian Băsescu, Eugen Tomac, Marius Paşcan, Vasile Blaga, Anca Boagiu, Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu.

Întrebat în ce relații este cu președintele Klaus Iohannis, liderul PMP a spus că nu are nici un fel de relaţii, cu excepţia celor protocolare legate de evenimente importante. „În acelaşi timp, eu şi PMP îl susţinem în exercitarea mandatului sau în acţiunile sale politice pentru simplul fapt că Dreapta încă nu are o ofertă mai bună”, a comentat Băsescu.

În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, Băsescu a spus că nu are nici un fel de relaţii doar că din când în când îl „articulează” în postările sale pe Facebook sau în declaraţii publice. „Dar spre deosebire de mulţi alţi politicieni, nu am făcut o obsesie pentru Liviu Dragnea. Nici nu merită”, a comentat președintele PMP.

El a vorbit și despre ce va face Opoziția dacă Liviu Dragnea ar dispărea brusc din peisaj.

„Bună întrebare. Pentru moment, toate partidele de opoziţie vor să plece Liviu Dragnea. Misterul însă este ce vor pune în loc atunci când Liviu Dragnea va pleca şi acest moment nu este departe”, a conchis Băsescu.