Eurodeputatul liberal, Siegfried Mureșan l-a atacat virulent pe Mircea Diaconu, care este sprijinit de ALDE și Pro România în cursa pentru Cotroceni. El a dat detalii din activitatea lui Diaconu ca europarlamentar și a susținut că discursul acestuia a fost identic cu al lui Liviu Dragnea și PSD pe perioada mandatului.

„Pe Mircea Diaconu l-am observat timp de 5 ani de zile cât a fost europarlamentar. Cu ce s-a remarcat pe durata mandatului său? În primul rând, a încercat chiar din primele luni de mandat să își aroge meritele pentru raportul meu prin care acordam 3,57 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii. Ulterior, domnul Diaconu a criticat avertismentele venite de la Comisia Europeană cu privire la Raportul MCV despre România.

Putem observa că nu a reușit să obțină prea multe pentru români, însă a fost pe aceeași linie de discurs cu Liviu Dragnea și PSD.

Cei care l-au votat pe Mircea Diaconu în urmă cu 5 ani de zile au toate motivele să se simtă păcăliți. Au votat pe cineva care nu a făcut nimic în Parlamentul European pentru români. De aceea, vă spun și acum: ocoliți-l pe Mircea Diaconu cu ștampila pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale”, a comentat Siegfried Mureșan.