Premierul Viorica Dăncilă i-a ieşit de mai multe ori din cuvânt lui Liviu Dragnea în ultima perioadă pe subiecte extrem de sensibile pentru PSD, cum ar fi remanierea Guvernului şi cvorumul la referendumul pe Justiţie, scrie adevarul.ro. 

Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au opinii total divergente pe teme politice de mare impact. În mod surprinzător, premierul a început să spună „Nu!“ solicitărilor venite de la partid. „Adevărul“ face o scurtă trecere în revistă a disensiunilor neaşteptate dintre liderii PSD.

Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, cu scopul de a-l impune pe Eugen Nicolicea ministrul Justiţiei. Deşi a modificat Codurile penale în Parlament, Dragnea vrea să se asigure că poate conta şi pe o ordonanţa de urgenţă care să-l poată salva de problemele penale, iar Nicolicea ar fi garanţia că Ministerul Justiţiei nu va bloca o posibilă ordonanţă, după modelul Tudorel Toader. Însă Dăncilă a refuzat să supună Guvernul unui nou vot de încredere.

„Probabil se teme că nu mai avem majoritate“, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Adevărul Live. La Senat, PSD şi ALDE au o majoritate lejeră, însă la Camera Deputaţilor coaliţia depinde de voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale. „Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă să aştepte. Nu cred că va primi răspuns de la Iohannis. Eu i-am spus şi îi spun, când se va decide, să facă prin Parlament, dacă nu vrea să stea cu Guvernul şchiop. E singura variantă după părerea mea“, i-a cerut din nou Liviu Dragnea.