Vestea serii primită de Liviu Dragnea. Acesta rămâne în pușcărie. Sentința judecătorilor este nemiloasă pentru fostul șef al PSD. Dragnea rămâne după gratii, după ce judecătorii de la ÎCCJ au decis să respingă contestația la executare formulată de fostul lider PSD. În cererea depusă la ICCJ, Dragnea cerea eliberarea sa „de îndată”.

Dragnea rămâne în pușcărie

În cererea care a fost depusă la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avocaţii lui Dragnea, se arăta că fostul lider PSD formulează contestaţie la executare. „Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se stipula în cererea depusă la ICCJ.

„Contestatorul (…) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, mai spunea cererea.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.