Eurodeputatul liberal, Gheorghe Falcă, a făcut o serie de declarații la B1 TV, care îl vizează pe Eugen Teodorovici. Liberalul a susținut că ministrul pesedist folosește un limbaj grosolan chiar și cu proprii săi colegi din PSD. Când apărea însă Liviu Dragnea, lucrurile se schimbau radical.

„Cu noi știți cum vorbea la Asociația Municipiilor? Cu excepția întâlnirilor la care venea Dragnea, atunci era micuț, cumințel, în rest ne lua pe toți, și nu pe noi, cei care facem parte din partidele de Opoziție, ci pe colegii lui din PSD, săracii. Cred că la următoarele alegeri, Teodorovici nu va mai fi în vreo funcție politică în PSD. Atât de urât este la nivelul administrațiilor locale”, a subliniat Gheorghe Falcă, la B1 TV.

Falcă a făcut aceste dezvăluri în contextul în care demnitarii prezenți la audierile din Comisia buget, finanțe din Parlamentul României au fost martorii unui nou derapaj marca Eugen Teodorovici.

Europarlamentarul PNL a arătat că este o diferență între ceea ce se întâmplă la București și ce este la Bruxelles.

„Noi am asistat la audierea comisarilor europeni. Este 100% opus. Este o disciplină, o eleganță, și gândiți-vă că acolo trebuie să iei două treimi din voturi și dacă nu iei, pleci din poziția de candidat. În Parlamentul României poți să mergi mai departe și dacă nu ai avizul, avizul este consultativ, și, totuși, limbajul acesta, pe care l-am auzit astăzi, dezbaterea aceasta haioasă, nimeni nu a luat în serios o audiere. Pentru că acolo chiar au fost oameni, care se dedică și este posibil să fie în următorul Guvern miniștri. Era ocazia elegantă de a defini și viitorul, de a vedea cetățenii și dintr-o parte, și din alta a spectrului politic, calitatea oamenilor politici. Acest limbaj definește o parte din clasa politică”, a comentat Gheorghe Falcă.