'O să discutăm. Informaţia e foarte proaspătă şi o să discutăm cu colegii noştri. Recunosc că nu mă aşteptam la asta, dar ne întâlnim în partid şi stabilim ce facem', a precizat Dragnea, la sediul central al PSD.

Întrebat dacă fostul premier Victor Ponta va fi implicat, la rândul său, în acest dosar, Dragnea a răspuns: 'Nu ar avea de ce'. 'Nu cred, nu cred că poate să ajungă la Victor Ponta, nu ar avea de ce. Victor Ponta a fost candidat… Ştiu (era prim-ministru – n.r.), dar nici eu, nici dumneavoastră nu suntem procurori, deci nu ştim ce e acolo. Nu înţeleg de ce a ajuns la Titus, dar, sigur, nu am toate informaţiile', le-a spus jurnaliştilor preşedintele PSD.

El nu a avansat o dată a discuţiei despre solicitarea DNA în Senat, în condiţiile în care senatorii au decis să activeze în teritoriu în perioada campaniei electorale. 'De asta nu pot să vă spun foarte multe lucruri, pentru că ei au luat o decizie ca în campania electorală să-şi amâne dezbaterile din Senat şi, sigur, e o situaţie puţin diferită', a completat Dragnea.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul diaspora.

Potrivit unui comunicat al DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎÎCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. AGERPRES