Președintele PSD a spus că cei care au murit în urma încendiului din Colectiv ar fi fost „uciși”. „Ceva i-a ucis. N-am de unde să știu”, a adăugat el.

„Nu vreau să răscolesc durerea familiilor acelor copii. Nu cred că lucrurile sunt limpezi”, a insistat Dragnea.

Întrebat dacă sistemul medical românesc ar face față acum unei tragedii de asemenea proporții, el a spus că „sper să nu mai avem așa ceva, nicio țară din lume nu este pregătită pentru tragedii de genul ăla”.

„Dacă se va întâmpla, sper să fim pregătiți”, a subliniat liderul PSD.

„Pentru mine nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Poate lucruri pe care le-am citit sunt prostii sau invenții. Dar poate nu e clar pentru mine”, a mai spus Liviu Dragnea.

Teorii ale conspirației despre incendiul din Colectiv

După incendiu, pe mai multe pagini de Facebook au apărut diverse comentarii care insinuau că ar fi vorba de un act demonic sau de un gest premeditat.

O altă teorie a conspirației susține o așa-zisă ascundere a autorităților a numărului real de victime.

După atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015 în presă au apărut speculații conform cărora evenimentele de la sala de concerte Bataclan prezintă coincidențe cu Incendiul din clubul Colectiv: totul s-ar fi declanșat în ambele locuri la aceeași oră: 22.30, în timpul unor concerte rock și în timpul unor melodii cu temă comună.

Colonelul STS Ștefan Enache, arestat pentru că luat șpagă, susține că incendiul a fost provocat și că cei de la Ministerul de Interne știau ce se va întâmpla.

Muzicianul Florin Chilian a afirmat că incediul de la Colectiv a fost ordonat de însuși Președintele României, și că acesta trebuie anchetat pentru crimă. El a făcut referire și la declarația lui Klaus Iohannis din 1 noiembrie 2015, „A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”, susținând că incendiul era planificat de mai mult timp pentru a provoca demisia rapidă a lui Victor Ponta și a cabinetului său.