Liderul PSD, Liviu Dragnea, pare să nu excludă o eventuală candidatură la prezidențiale. Dacă acest lucru ar deveni și realitate, atunci Klaus Iohannis va avea probleme mari, ținând cont că un alt adversar incomod al președintelui, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, nu a exclus o posibilă intrare în cursa electorală.
Întrebat despre dorința sa de a ajunge șef al statului, Dragnea a spus, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, nici da, nici ba. El a lăsat să se înțeleagă că ar putea lua în calcul varianta de a ajunge la Palatul Cotroceni. Asta însă, doar dacă scapă de o eventuală condamnare la închisoare cu executare sau o condamnare în care să îi fie interzis dreptul de a candida.

”Credeți că mă lasă ăștia liber să candidez, ce naiba? (…) Eu nu am spaime. Am spus că mă duc oriunde tot cu fruntea sus. Eu, dacă mai aplecam aşa din cap şi din coloană, nu cred că plesneau discurile.”, a declarat Liviu Dragnea, conform România TV.

Dacă ceea ce se prefigurează acum se va pune și în practică, atunci se anunță o luptă crâncenă pentru fotoliul de președinte. Alături de Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, nu a exclus varianta de a candida la Președinție nici Călin Popescu Tăriceanu.