Dragnea spune ca mitingul este unul de apărare a justiției, nu unul de susținere a Guvernului sau a premierului Viorica Dăncilă, un miting împotriva „terorii” care ar fi instaurate de instituțiile de forță, după cum s-a exprimat liderul PSD, potrivit Digi24.

„Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior”, a declarat Liviu Dragnea.

„Sigur că voi fi prezentă la miting pentru că sunt membru PSD, sunt preşedinte executiv”, a spus Dăncilă, la Palatul Parlamentului. 

Întrebată dacă va fi înlocuită în funcţia de premier, aşa cum se vehiculează, cu Corina Creţu, Dăncilă a spus că „toţi pot construi scenarii”. „Eu ştiu un singur lucru – că avem majoritate în Parlament şi coaliţia de guvernare mă susţine”, a arătat Dăncilă. 

Întrebat ce instituţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, el a răspuns că le va nominaliza la miting.

„Ne interesează să protejăm justiţia şi pe cei care o înfăptuiesc”, a precizat Dragnea.

Mitingul anunţat de PSD va avea loc în 9 iunie de la ora 20:00 şi va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, a afirmat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul partidului, Liviu Dragnea.