Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit la controalele făcute în hypermarketuri din Bucureşti și Ilfov peşte alterat sau păstrat la temperaturi necorespunzătoare și au retras de la vânzare 1,6 tone de marfă, dând amenzi de 200.000 lei. Șeful Autorității pentru Protecția Consumatorilor susține că, din punctul său de vedere, peștele este adus deja stricat și contaminat.

Liviu Dragnea a amintit celor de la DC News că el atrage atenția de foarte multă vreme cu privire la ilegalitățile comise de multinaționale și, iată că, declarațiile sale încep să se adeverească.

„Ceea ce spun de foarte mult timp – că în România se comercializează de către multinaționale produse stricate, de calitate inferioară, care nu sunt sănătoase – începe să se adeverească. Și o spun cu regret, dar aceasta este realitatea. Eu am văzut niște poze și nu recomand tuturor să vadă ce s-a adus pentru hrană în România. Să pui pe masa unor copii acel pește… Din păcate, sunt absolut sigur că nu e vorba numai de pește. Legea dublului standard pe care am depus-o la Parlament și care va fi adoptată în regim de urgență se dovedește a fi mult mai importantă decât se credea la început. Și acolo cred că trebuie să o completăm și cu o zonă de infracțiune”, a declarat liderul PSD.

Ulterior, Liviu Dragnea a completat: „Am înțeles că cei de la Protecția Consumatorului au aplicat amenezi. E nimic pentru niște lanțuri uriașe de magazine. În țările lor de origine pun pește proaspăt, carne proaspătă, legume proaspete. Pentru că, nu-i așa, cei de acolo trebuie să mănânce sănătos! Când nu mai e proaspăt acel pește, de exemplu, îl congelează. Stau cu el congelat până când găsesc unde să-l arunce pe piață. Și s-au obișnuit să găsească România”.