Liviu Dragnea a reacționat extrem de nervos când a fost rugat să vorbească despre prestația lui Tudorel Toader și  despre subiectului ordonanțelor de urgență. „Noi suntem puși la colț, se trage din toate părțile la noi pentru niște ordonanțe (de urgență) care nu există. Așa ceva nu poate fi acceptat. Ne-a ajutat și Tudorel”, a spus, la începutul intervenției Dragnea.

El a susținut că PSD riscă să plătească un cost mare sau a plătit deja pentru că s-a vorbit despre niște ordonanțe că s-ar da. „Întâi a spus că dă, după care vine și spune că nu se pot da. Dar de ce ai ieșit frate cu declarațiile astea în ianuarie? A fost o greșeală, n-a fost o greșeală. Poate nu a fost nici făcut cu intenție, decât cu intenția de a produce zarvă”, a completat liderul PSD.

Dragnea a continuat din ce în ce mai iritat. „Nu-s copil. Nu pot să mă prefac. Conduc cel mai mare partid din România. Mă doare că, în loc să avem posibilitatea să spunem cetățenilor că facem ceea ce am promis să facem, trebuie în fiecare zi, eu pe la Parlament să fiu întrebat de Toader. Am și spus: Fraților, o să ofilească vrejurile de roșii dacă tot vorbim de Toader”, a spus liderul PSD.

El a explicat că este decizia premierului Dăncilă ce se va alege de soarta ministrului Justiției. „Va hotări primul ministru, și-l asumă, nu și-l asumă”, a continuat Dragnea. El a reluat ideea că în partid acesta nu mai are susținerea pe care a avut-o. „Există această supărare mare. Vorbeam cu colegii primari din Giurgiu. E cea mai mare supărare. Țipă și ăia de la Bruxelles și ăștia din România. Pe știa de aici nici nu-i mai iau în seamă, nu mă refer la cetățeni. Dar dacă spui că urmează să, înseamnă că ți-ai asumat, analizat și o adopți”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă poate fi vorba de un blocaj din partea premierului, Dragnea a replicat: „N-am de unde să știu. Ea (Dăncilă n.red) a spus că adopătă ce îi trimite ministrul Justiției. Nu vreau să fac speculații”

Chestionat pe marginea unei presupuse întâniri dintre Iohannis și Tudorel Toader, liderul PSD a susținut că a auzit aceste zvonuri. „Nu știu, nu sunt sfetnicul lui Iohannis, nici paznicul lui Tudorel Toader. Nu cred că s-au întâlnit”, a spus Dragnea. El a menționat că a avut un mare respect față de ministrul Justiției dar că acesta a greșit foarte mult. „Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, nu poți să te joci cu așa ceva. Nu poți să enunți ceva și apoi să te joci cu enunțurile respective”, a spus Dranea.

„Personal am o foarte mare supărare. Nu nervozitate. Supărare”, a conchis liderul PSD.