„Guvernele au dat răspunsul corect prin creșterea datoriei și a deficitului pentru a atenua impactul Covid„, a afirmat fostul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, într-un interviu acordat în ultima zi a Congresului Societății Europene de Cardiologie – Escardio 2020, subliniind că doar „descoperirea unui vaccin va elimina multe incertitudini care există în acest moment”.

„Subvențiile vor trebui să scadă și, în același timp, vor fi create noi locuri de muncă pentru tineri”, a declarat fostul președinte al BCE, Mario Draghi, într-un interviu cu profesorul Filippo Crea, profesor titular de Cardiologie la Universitatea Catolică din Milano și de marți (primul italian) redactor-șef la „European Heart Journal”, în ultima zi a Congresului Societății Europene de Cardiologie – Escardio 2020.

Draghi a subliniat, apoi, că „ar trebui să cheltuim mult mai mult pentru sănătate” și că „pandemia a evidențiat importanța de a avea structuri sanitare bune”.

Trump nu se implică

Guvernul Trump nu se va alătura efortului global de a dezvolta, produce și distribui în mod echitabil vaccinul Covid-19, datorită implicării Organizației Mondiale a Sănătății, din care SUA au decis să o iasă, după ce președintele „a acuzat-o că a acoperit presupusa data apariției pandemiei în China.

„SUA vor continua să-și implice partenerii internaționali pentru a învinge virusul, dar nu vom fi legați de organizații multilaterale influențate de corupta OMS și de China”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, notează Ansa.