Profesorul Universității Oxford, Sarah Gilbert, a declarat pentru ziarul The Telegraph că imunitatea produsă de vaccin este rezistentă chiar și în fața variantei Delta.

Profesorul Universității Oxford: ”Două doze de vaccin oferă protecție durabilă”

Regimul standard cu două doze oferă protecție durabilă pentru majoritatea oamenilor, în timp ce, într-adevăr, persoanele în vârstă și cei care sunt imun-compromise pot avea nevoie de rapel, a spus ea.

„Ne vom uita la fiecare situație; imuno-compromişii și vârstnicii vor primi rapeluri, dar nu cred că trebuie să stimulăm pe toată lumea. Imunitatea durează mult la majoritatea oamenilor.”, a spus ea.

Pfizer și AstraZeneca sunt sigure pentru a fi utilizate ca stimulatoare”

Comentariile vin în contextul în care Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare, un grup de experți care sfătuiește guvernul britanic, este  așteptat să facă recomandări în zilele următoare cu privire la amploarea oricărui program de rapel. Autoritatea medicală britanică a declarat joi că vaccinurile Pfizer și AstraZeneca sunt sigure pentru a fi utilizate ca stimulatoare.

Profesorul universitar declară că prioritatea lumii este ca țările cu provizii limitate ar trebui primească mai multe vaccinuri.

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că se așteaptă ca un program de rapel să înceapă mai târziu în această lună.

Gilbert a spus că prioritatea lumii ar trebui să fie ca țările care au primit provizii limitate să primească mai multe vaccinuri.

„Trebuie să ducem vaccinurile în țările în care puțini din populație au fost vaccinați până acum”, a spus Gilbert.

„Trebuie să ne descurcăm mai bine în această privință. Prima doză are cel mai mare impact”, a declarat aceasta.