Biroul din Moscova al Comitetului de Anchetă este de părere că aceasta a încălcat în mod repetat procedura stabilită’ pentru organizarea şi desfăşurarea protestelor, marşurilor şi pichetelor. Potrivit structurii care anchetează infracțiunile grave, aceasta urmează să fie reţinută în curând pentru interogatoriu.

Dacă aceasta va fi găsită vinovată, ar putea primi o amendă sau ar fi condamnată la o pedeapsă de până la 5 ani închisoare, notează agerpres.ro.

Care ar fi fost planul consilierei

Consiliera a fost implicată într-o campanie împotriva unor presupuse planuri ilegale ale lui Vladimir Putin de a rămâne la putere.

În acest context, ea a planificat în 15 iulie un protest în centrul Moscovei contra reformelor constituţionale care îi permit preşedintelui să conducă Rusia încă 16 ani, după ce a fost şef al statului sau premier timp de două decenii.

În urma modificării Constituţiei, liderul de la Kremlin mai poate candida la preşedinţie încă de două ori. Modificarea Constituţiei a fost aprobată luna aceasta prin referendum, cu o majoritate covârşitoare.

În Rusia, protestele la care participă mai mult de o persoană trebuie aprobate în prealabil de autorităţi. Mitingurile sunt interzise la Moscova din cauza epidemiei de coronavirus.

Înaintea protestului de luna aceasta, autorităţile au efectuat percheziţii la domiciliile mai multor activişti din opoziţie, printre care şi Galiamina.