Președinte al Capital Parners, o casă de investiții cu afaceri importante mai ales în zona Europei de Sud-Est, Lionăchescu cunoaște bine frământările mediului de afaceri din țările vecine României și a identificat vulnerabilitățile economice și politice pe care acestea le au. Astfel, conform președinelui Capital Partners, un mare pericol pentru Uniunea Europeană, dar și pentru România, vine ca urmare a derapajelor guvernului maghiar.

“Guvernul actual de la Budapesta are un vot legitim în spate, dar e greu de estimat în ce direcție o să vrea să ducă țara și câtă vreme vor avea suportul popular. Părerea mea este că  în Ungaria se produce o eroare istorică de proporții epice. Această iluzie pe care Guvernul Orban încearcă să o planteze în mințile oamenilor că democrație liberală, cum s-a exprimat textual premierul, a luat sfârșit, că nu este o soluție de viitor și că el va încerca alături de ideologii lui apropiați un model de i-liberalism mi se pare extrem de periculoasă”, a declarat Lionăchescu.

Mai multe despre erorile de orientare politică și economică a unor state precum Grecia, Bulgaria sau Serbia puteți afla duminică, de la ora 13.00 , pe postul B1 TV.

Te-ar putea interesa și: