După ce au făcut foamea vreo două săptămãni cu glicemie-beton la purtător, greviștii de la SUUB au renunțat aseară la plantoane. Sper că și la ipocrizie, că au livrat din plin. Asta nu inseamna ca unele din problemele invocate de dânșii nu există! Ba chiar trebuie rezolvate rapid. Dar pt ca nu pot dormi linistit cand vad furaciuni din banul public, uite două bombițe disjunse din reclamațiile lor:

– vreo 35 de milioane € a pus Ministerul Sănătății în ultimul cincinal la dispoziția șefilor SUUB. 140 milioane lei pentru renovari, dragi prieteni, s-au topit în neantul indiferenței, incompetenței și nepăsării. Duhnește rău și a hoție dacă privim onest si socotim cinstit. Cu bănișorii ăștia se construia un stadion vis-a-vis, peste Dâmbovița.
– peste 2 milioane € s-au aruncat prin 2014 pe o troacă de RMN marca Toshiba, de 1.5 Tesla. 800.000 € e pretul de catalog al unui RMN de la GE sau Siemens (firme premium in domeniu), de 3 Tesla! Alt șmen care e vizibil de pe Lună!

Madam Liana Saulea, după fenta căreia s-au dus toți când, chipurile, a demisionat eroic din funcția de șef pe Financiar, ar trebui să aibă niște răspunsuri la combinațiile astea. Demisia „de onoare” aduce a dispariție în ceață pe soarele ăsta. Să nu creadă că proștii pe care îi trata de sus nu văd, nu aud, nu cunosc. Fără semnătura ei nu prea se mișca nimic în zonă.

Angajaţi ai SUUB au intrat în greva foamei în urmă cu aproximativ trei săptămâni, invocând lipsa materialelor, improprii din punctul de vedere al curăţeniei în saloane atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal; lipsa personalului mediu medical; neacordarea drepturilor salariale conform legislaţiei în vigoare, sporuri, vouchere de vacanţă.

– O echipă a Ministerului Sănătăţii a discutat miercuri cu cei doi angajaţi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti aflaţi în greva foamei, după întâlnirea cu reprezentanţii MS aceştia renunţând la protest.

„La solicitarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, o echipă a Ministerului Sănătăţii s-a aflat în această după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a discutat cu cei doi protestatari aflaţi în greva foamei. În urma discuţiilor avute cei doi au declarat că renunţă la această formă de protest”, precizează MS într-un comunicat transmis AGERPRES.

MS mai informează că verificarea demarată de Corpul de control al ministrului, la începutul lunii august, la această unitate medicală continuă, iar concluziile raportului vor fi făcute publice.