'Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană puternică şi unită şi să sprijine o vecinătate a UE prosperă şi democratică. Acest lucru este deosebit de important în contextul activităţilor ce urmează privind Agenda Liderilor UE şi Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019', menţionează Tusk în scrisoare, potrivit Agerpres. 

'Importanta responsabilitate a guvernului dumneavoastră în susţinerea valorilor europene va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României şi a Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta împotriva corupţiei, conform înaltelor aşteptări ale societăţii româneşti, rămân cruciale pentru a asigura că toţi cetăţenii României pot beneficia deplin de pe urma tuturor oportunităţilor oferite de apartenenţa la Uniune', a indicat el în mesaj. 

'Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu dumneavoastră şi vă urez succes dumneavoastră şi guvernului pe care-l conduceţi', îşi încheie Tusk scrisoarea postată pe Twitter.