„Cred că vom vedea numeroase şcoli redeschise chiar şi pentru o perioadă scurtă şi aceasta va fi un lucru bun”, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, informează marţi AFP, citată de agerpres.

Potrivit liderului SUA, „tinerii par să se descurce bine” în faţa noului tip de coronavirus.

Majoritatea şcolilor americane au fost închise în urmă cu mai multe săptămâni în cadrul măsurilor de izolare menite să stăvilească pandemia, ceea ce, la fel ca în alte ţări ale lumii, complică lucrul de acasă pentru numeroşi părinţi.

Deși au fost luate mai multe măsuri, pandemia a avansat rapid în SUA, unde se înregistrează aproape 1 milion de contaminări şi 56.000 de morţi. Însă, ea pare să încetinească şi preşedintele Trump, nerăbdător să relanseze economia, a prezentat în urmă cu circa 10 zile un plan de repornire a ţării.

Școlile se deschid într-o a doua etapă

În strategia susţinută de Casa Albă, şcolile ar urma să fie redeschise abia într-o a doua etapă, după cel puţin 15 zile de la reluarea altor activităţi economice.

Totuși, Donald Trump pare să fi modificat luni acest calendar.

„Ştiu că unii guvernatori nu sunt încă gata să-şi deschidă statele, dar ar putea fi gata să-şi deschidă şcolile, este alegerea lor”, a spus Trump.

Mai multe ţări europene, printre care Danemarca şi Norvegia, şi-au deschis deja sălile de cursuri, iar altele ar urma să le deschidă în viitorul apropiat, cum sunt Franţa şi Olanda, începând de la 11 mai, pentru grădiniţe şi clasele primare.