Donald Trump ar putea fi obligat să achite 370 de milioane de dolari americani

Donald Trump se confruntă cu posibilitatea mai multor penalități financiare, mai ales în viitorul proces civil pentru fraudă, în care procurorii solicită 370 de milioane de dolari americani.

Judecătorul Arthur Engoron urmează să se pronunțe în curând cu privire la sancțiunile financiare în cazul de fraudă civilă intentat de procurorul general al statului New York, care solicită ca Donald Trump și asociatii săi să plătească 370 de milioane de dolari americani pentru că ar fi umflat valoarea companiilor sale.

În același timp, se așteptă o decizie a Curții Federale de Apel din Washington cu privire la imunitatea față de urmărirea penală pentru acțiunile legate de revolta de la Capitoliu. Un verdict este așteptat, săptămâna aceasta, în procesul civil de fraudă din New York, prin care Donald Trump ar putea fi obligat să returneze 370 de milioane de dolari americani în „profituri ilegale” pe care ar fi obținut prin înșelăciunea băncilor în legătură cu averea sa pentru a obține condiții mai favorabile de împrumut.

De altfel, recent, o instanță civilă din New York, SUA, a decis să acorde scriitoarei E. Jean Carroll despăgubiri în valoare de 83,3 milioane de dolari americani pentru defăimare.

E. Jean Carroll
SURSA FOTO: Facebook, E. Jean Carroll

Averea lui Donald Trump, pusă în pericol?

Ultimele verdicte ar putea micșora averea lui Donald Trump. În SUA, imaginea sa este strâns legată de averea sa. Într-o declarație sub jurământ, anul trecut, el a spus că lichiditățile sale depășesc substanțial 400 de milioane de dolari americani. Indicele Bloomberg Billionaires a estimat activele sale lichide la aproximativ 600 de milioane de dolari americani.

Totuși, perspectiva de a fi nevoit să plătească despăgubiri de peste 450 de milioane de dolari americani în mai puțin de o săptămână indică o potențială problemă de lichiditate. Are nevoie de resurse financiare pentru campania electorală pentru alegerile președințiale din acest an.

Totuși, banii lichizi și averea sa sunt separate de fondurile campaniei sale deoarece acei bani nu pot fi utilizați pentru a plăti aceste verdicte.

„Deși Trump poate folosi fondurile de campanie pentru a-și plăti o parte din facturi – cele legate de îndatoririle sale politice sau din cauza unei investigații a Congresului, de exemplu – el nu le poate folosi pentru cheltuieli personale, cum ar fi daune. Nu există excepții care ar acoperi o despăgubire pentru o chestiune care nu îl implică în calitate de candidat sau președinte”, a spus fostul procuror Jennifer Rodgers, relatează agenția de presă Bloomberg.