Robert Mueller este însărcinat să stabilească dacă a avut loc vreo înţelegere secretă între echipa lui Trump şi Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump denunţă această anchetă ca fiind o "vânătoare de vrăjitoare" îndreptată împotriva lui. Moscova dezminte orice implicare a autorităţilor ruse în campania americană.

Washington Post, care se referă la trei surse neidentificate, a scris că procurorul Mueller îl consideră pe Donald Trump ca un subiect al anchetei sale, ceea ce înseamnă că nu are niciun indiciu pentru a-l pune sub acuzare.

Potrivit aceloraşi surse, Mueller le-a spus avocaţilor preşedintelui că pregăteşte un raport asupra acţiunilor lui Trump şi unei posibile obstrucţionări a justiţiei din partea sa.

Fost director al FBI şi fost procuror federal, Mueller a fost numit în mai 2017 pentru a ancheta asupra unei eventuale înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile ruse.

Serviciile americane de informaţii consideră că preşedintele rus, Vladimir Putin, în persoană s-a aflat în spatele pirateriei cibernetice şi campaniei de dezinformare vizând să perturbe alegerile prezidenţiale din SUA şi să crească şansele lui Donald Trump de a le câştiga.