Donald Trump, un miliardar care încearcă să obţină prima sa funcţie publică, a provocat numeroase controverse după ce a făcut o serie de declaraţii provocatoare despre femei, mexicani, musulmani şi veterani de război, scrie Agerpres.

Spre deosebire de cancelarul Angela Merkel care a spus că nu va comenta cu privire la alegerile din SUA, Steinmeier nu are o poziţie neutră asupra acestei chestiuni, deoarece el crede că este important să se atragă atenţia asupra pericolului reprezentat de Trump, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Sawsan Chebli.

'Într-adevar, el nu este neutru asupra acestei chestiuni, deoarece el crede că dacă urmăreşti ceea ce spune Trump atunci trebuie să fii cu adevărat îngrijorat în legătură cu ceea ce ar putea deveni această lume … dacă (el, Trump) va deveni preşedinte', a afirmat Chebli în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, 50 de republicani care au exercitat funcţii importante în aparatul american de securitate naţională au denunţat, într-o scrisoare dură, ignoranţa şi incompetenţa lui Donald Trump care, în opinia lor, ar fi 'cel mai periculos preşedinte din istoria SUA'. Semnatarii scrisorii au lucrat la Casa Albă, Departamentul de Stat sau Departamentul Apărării pentru preşedinţi republicani, de la Richard Nixon la George W. Bush.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump, a suscitat o nouă controversă după ce a sugerat marţi că numai apărătorii dreptului de a deţine armă ar putea-o opri pe adversara sa democrată, Hillary Clinton, de la a numi judecătorii la Curtea Supremă.