'Timp de 25 de ani, Statele Unite au discutat cu Coreea de Nord şi i-au dat bani, victime ale unui şantaj. Discuţiile nu reprezintă soluţia!', a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. 

În urmă cu o săptămână, şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson a ţinut să transmită clar că este deschis negocierilor cu Phenianul, cu condiţia ca acestea să se refere la denuclearizarea Coreei de Nord. 

'Dacă sunt dispuşi să-şi limiteze acţiunile provocatoare, poate vom vedea calea către o formă de dialog undeva în viitorul apropiat', a spus atunci Rex Tillerson. 

Phenianul a confirmat miercuri că racheta lansată cu o zi înainte pe deasupra Japoniei a fost de tip balistic cu rază medie de acţiune. 

Comandamentul pentru Apărarea Aerospaţială a Americii de Nord (NORAD) şi Comandamentul din Pacific al SUA au stabilit că racheta nu a ameninţat continentul nord-american sau insula americană Guam din vestul Pacificului. Coreea de Nord ameninţase recent că va lansa patru rachete spre Guam ca răspuns la avertismentul preşedintelui american Donald Trump că va dezlănţui "focul şi furia" asupra regimului de la Phenian. 

După lansarea de marţi, Trump a afirmat că "toate opţiunile sunt pe masă" în privinţa Coreei de Nord.

AGERPRES