Declaraţia lui Warner a fost făcută după ce ziarul Washington Post a relatat că Trump a discutat recent despre atribuţiile preşedintelui în materie de graţiere. Cotidianul cita surse confidenţiale familiare cu discuţiile din interiorul Casei Albe. 

"Posibilitatea ca preşedintele să ia în considerare graţierile în această etapă timpurie a investigaţiilor în curs este extrem de tulburătoare", a apreciat senatorul. "Graţierea oricăror indivizi care ar putea fi implicaţi ar însemna trecerea peste o limită fundamentală". 

Printre cei despre care se crede că ar putea fi anchetaţi de comisia senatorială, din cauza contactelor lor cu Rusia în timpul campaniei electorale, se numără fiul şi ginerele preşedintelui – Donald Trump Jr. şi respectiv Jared Kushner, fostul manager de campanie Paul Manafort şi fostul consilier de campanie şi ulterior consilier naţional pentru securitate, Michael Flynn. 

În afara anchetelor din Congresul SUA, implicarea Moscovei în alegerile americane este investigată şi de un procuror independent, Robert Mueller. Atât Washington Post, cât şi New York Times au relatat despre discuţii ale juriştilor lui Trump despre modalităţi prin care Muller ar putea fi discreditat.

SURSA: Agerpres