Mai exact, Donald Trump i-a felicitat pe oamenii de știință americani pentru descoperirea vaccinului împotriva SIDA, care în realitate nu există și nu a existat vreodată.

Gafa de proporții s-a petrecut în timpul unui discurs la Casa Albă, unde președintele american a afirmat că pandemia de coronavirus va dispărea fără vaccin și că oamenii de știință au găsit vaccinul împotriva SIDA.

”Aceștia sunt cei mai buni oameni, cei mai deștepți, cei mai inteligenți și eu au găsit vaccinul împotriva SIDA. Au găsit pentru SIDA și după cum știți sunt multe lucruri, multe companii implicate, dar terapia pentru SIDA, SIDA era o condamnare la moarte iar acum oamenii își trăiesc viața cu ajutorul unei pastile. Este un lucru incredibil!”, a declarat președintele Donald Trump.

Discursul a șocat nu numai cercetătorii americani, dar și alți lideri politici.

De asemenea, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA a clarificat situația și a precizat faptul că un astfel de vaccin nu există, scrie time.com.

”Nu există niciun vaccin disponibil care să prevină infecția cu HIV sau să îi trateze pe cei care o au”, spune sursa citată.

Când vom avea vaccinul pentru coronavirus?

În ceea ce privește un vaccin pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, Trump pare sigur că unul va fi gata până la sfârșitul anului, dar autoritățile de sănătate publică avertizează că nu există nicio garanție că niciunul dintre candidații care sunt testați în prezent va fi eliminat.

Dr. Anthony Fauci, de la Institutul Național de Sănătate American spune că un vaccin până la sfârșitul anului este imaginabil numai dacă totul va merge corect în testarea finală din această vară.