Omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a devenit primul preşedinte miliardar din istoria SUA când a fost învestit în luna ianuarie, dar magnatul imobiliarelor din New York susţine că a renunţat la orice implicare în afacerile sale după ce a câştigat alegerile.

'Valoarea proprietăţii din centrul Manhattanului a scăzut; în consecinţă, la fel s-a întâmplat şi cu averea lui Trump', a precizat Forbes într-un comunicat.

Există un record de 2.043 de intrări în cel de al 31-lea top anual al miliardarilor lumii, fondatorul Microsoft Bill Gates rămânând cea mai bogată persoană din lume pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa netă a crescut la 86 de miliarde de dolari de la 75 de miliarde de dolari în martie anul trecut.

Investitorul Warren Buffett – cu o avere de 75,6 miliarde de dolari – a ocupat locul al doilea, în timp ce Jeff Bezos de la Amazon a fost cel mai mare câştigător al topului din 2017 cu o creştere a averii sale de la 27,6 miliarde la 72,8 miliarde de dolari, care l-a propulsat pe locul al treilea.

Proprietarul lanţului Zara, spaniolul Amancio Ortega, este pe locul al patrulea cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, iar fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este al cincilea în topul Forbes cu o avere de 56 de miliarde de dolari.AGERPRES