Ultimele elemente ale dosarului "ne întăresc convingerea că va fi achitat. Este o mare uşurare", a spus Brafman.

La rândul său, avocatul reclamantei, Kenneth Thompson, a declarat presei că clienta sa "nu şi-a schimbat un singur cuvânt" din declaraţia privind faptele petrecute la 14 mai în camera hotelului Sofitel din Manhattan şi a dat asigurări că dispune de "probe materiale".
Vineri, într-o scurtă audiere de zece minute la tribunalul penal din Manhattan, procurorul Cyrus Vance a cerut judecătorului să ridice măsura arestului la domiciliu a lui DSK, în urma dezvăluirilor care au decredibilizat-o pe reclamantă, o femeie din Guineea în vârstă de 32 de ani.

Justiţia a decis, de asemenea, restituirea cauţiunii şi a garanţiei în valoare cumulată de şase milioane de dolari. Procurorul a refuzat însă să renunţe la acuzaţii, explicând că dosarul nu este închis. Următoarea audiere va avea loc la 18 iulie. Totuşi, instanţa va păstra paşaportul lui DSK, care nu va putea părăsi teritoriul SUA.

Dominique Strauss-Kahn, purtând o cravată bleu şi un costum sobru, a sosit la tribunal alături de soţia sa Anne Sinclair cu circa 40 de minute înainte de ora anunţată pentru audiere. Când a părăsit tribunalul, politicianul francez părea să surâdă, dar nu a făcut declaraţii presei.
SURSA: Agerpres