Următoarele domenii in functie de numarul oportunităţilor de carieră sunt vânzări, financiar-contabilitate, marketing şi achizitii – logistică.
"În mod tradiţional, toamna este perioada în care angajatorii din domeniul tehnic sunt foarte activi. În comparatie cu ediţiile anterioare, remarcăm diversitatea foarte mare a domeniilor în care sunt oferite joburi. De la software development, inginerie în diverse domenii, vânzări, contabilitate, marketing şi achiziţii, această ediţie oferă un spectru larg de oportunităţi", spun organizatorii târgului.
În ceea ce priveste profilul candidatului, pentru pozitiile adresate profesioniştilor, companiile urmăresc experienţa anterioară şi competenţe precum: capacitatea de a lucra în echipă, abilităţi de leadership, gândire analitică, comunicare şi orientare spre rezultate. În cazul programelor de internship şi trainee sau pentru pozitiile adresate absolvenţilor, contează activităţile extracurriculare din timpul facultăţii şi abilităţile personale pe care le pot demonstra in cadrul procesului de selecţie. La acestea se adauga cunoasterea a cel puţin unei limbi straine, aspect ce creste şansele unui candidat în obtinerea jobului dorit. Cele mai cautate limbi straine la Angajatori de TOP sunt: engleza, germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza, suedeza şi portugheza.

La cea de-a 13-a editie Angajatori de TOP vor participa 15.000 de vizitatori şi 90 de companii care vor oferi peste 3.000 de joburi atât pentru candidaţii cu experienţă cât şi pentru cei entry-level, precum şi programe de internship şi management trainee.