A murit un cunoscut pilot de curse

A murit un cunoscut pilot de curse. Sâmbătă, 21 octombrie, lumea motorsportului a fost zguduită de o tragedie cumplită: pilotul bulgar Miroslav Angelov, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut viața în timpul unor teste pentru Campionatul Național de Raliuri din Bulgaria.

Pilotul, un nume respectat în comunitatea automobilistică, a decedat într-un mod tragic, lăsând în urmă o lume înmărmurită.

Miroslav Angelov
SURSA FOTO: FRAS

Angelov se afla la volanul mașinii sale de curse, efectuând un test rutinier. În mod neașteptat, a avut loc un accident violent, iar mașina sa a luat foc. Cu un curaj extraordinar, copilotul său a reușit să-l scoată din mașină, însă orice încercare de a-l salva pe Angelov a fost în zadar. Pilotul experimentat a decedat la scurt timp după accident.

Aflat la bordul mașinii în momentul accidentului, copilotul lui Angelov a suferit multiple fracturi, însă starea sa este stabilă și este în afara oricărui pericol.

Miroslav Angelov, un nume binecunoscut în acest domeniu. A concurat şi în România

Miroslav Angelov era un nume binecunoscut în lumea raliurilor, fiind campion național de patru ori în Bulgaria, în anii 2018, 2019, 2020 și 2021. A fost o prezență constantă în competițiile din țările vecine, inclusiv în România, unde și-a făcut simțită prezența la etapele din Harghita, Sibiu și Cluj ale Campionatului Național de Raliuri din România din acest an.

Cu o pasiune pentru cursele balcanice, Angelov s-a remarcat în numeroase competiții, construindu-și un renume impresionant în comunitatea automobilistică.

Pilotul bulgar a adus un suflu nou competițiilor din România începând cu anul 2016, când a participat pentru prima dată la Raliul Sibiului, ocupând poziția 31 în clasament. Cu timpul, și-a îmbunătățit performanțele, ajungând să se claseze pe locul 5 la Raliul Sibiului din 2022, ceea ce a consolidat poziția sa în lumea raliurilor din Europa de Est.

Miroslav Angelov a concurat cu mai multe mașini. Acestea sunt:

  • Citroen Saxo
  • Fiat Punto S1600
  • Renault Clio R3
  • Audi A4
  • Hyundai I20 Coupe
  • Peugeot 208 R2
  • Skoda Fabia R5
  • Skoda Fabia Rally2

Miroslav Angelov lupta mereu corect

Dimitar Ilie, Ministrul Tineretului și Sportului din Bulgaria, a adus un omagiu pilotului decedat, Miroslav Angelov. El a subliniat caracterul corect și pasiunea acestuia pentru cursele auto.

„Pe lângă faptul că era un pilot excelent, Miroslav era un om foarte bun. Mereu a luptat corect şi îşi dorea victoria de fiecare dată. Mă înclin!”, a spus Ministrul Tineretului şi Sportului din Bulgaria, Dimitar Iliev, conform Federației Române de Autoturism Sportiv (FRAS).