Doliu la Vatican: A fost răpus de coronavirus! Papa Francisc e devastat

Doliu imens. Medicul personal al Papei Francisc a murit din cauza complicațiilor COVID-19, se arată într-un raport, conform New York Post.

Fabrizio Soccorsi, în vârstă de 78 de ani, a fost internat la Spitalul Gemelli din Roma pentru o problemă de sănătate anterioară pe 26 decembrie, a informat Agenția de Știri Catolică.

Cu toate acestea, cauza morții sale a fost complicațiile coronavirusului, a raportat sursa, citând ziarul Vatican L’Osservatore Romano. De asemenea, nu este clar când a avut ultima dată contact direct cu Papa.

A fost numit medic personal al Papei în 2015

Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi ca medic personal în august 2015, după ce nu a reînnoit mandatul medicului Patrizio Polisca, care era și șeful serviciilor medicale ale Vaticanului.

În calitate de medic personal al Papei Francisc, Soccorsi a mers cu acesta în călătoriile sale internaționale. În timpul vizitei sale la Fatima, Portugalia, în mai 2017, Papa Francisc a așezat două buchete de trandafiri albi în fața statuii Fecioarei Maria pentru fiica lui Soccorsi, care era grav bolnavă, și care din păcate a murit în luna următoare.

Soccorsi a studiat medicina și chirurgia la Universitatea La Sapienza din Roma. Cariera sa a inclus atât practica medicală, cât și predarea, în special în domeniile hepatologiei, sistemului digestiv și imunologiei.

Papa Fracisc se va vaccina săptămâna viitoare

Papa Francisc a declarat că Vaticanul va începe vaccinările împotriva Covid-19 săptămâna viitoare și că este de asemenea înscris pentru a-l primi, după cum transmite CNN.

Acesta a făcut această dezvăluire în timpul unui interviu acordat canalului italian Canale 5, difuzat duminică seara.

„Este o datorie etică să facem vaccinul. Aici, la Vatican, vom începe săptămâna viitoare, și eu sunt înscris pentru a-l face”, a spus acesta, după cum se arată într-o avanpremieră a interviului, care a fost făcută publică sâmbătă.

În decembrie, Vaticanul a declarat că este acceptat din punct de vedere moral să te vaccinezi împotriva Covid-19, după ce unele grupuri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul de fabricare a vaccinurilor.