Doliu în lumea sportului! Un fost președinte al Comitetului Olimpic Internaţional a decedat la 79 de ani

Forul olimpic informează că Jacques Rogge, cel de-al optulea preşedinte al Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), s-a stins din viață duminică la vârsta de 79 de ani. Amintim că acesta a fost chirurg ortoped, cu o diplomă în medicină sportivă.

„Cu mare tristeţe, Comitetul Olimpic Internaţional anunţă decesul fostului preşedinte al CIO, Jacques Rogge”, a precizat CIO.

Un fan al sportului pe tot parcursul vieţii lui şi un sportiv desăvârşit, Jacques Rogge a fost campion belgian de rugby şi şi-a reprezentat ţara în echipa naţională. A fost campion naţional belgian de 16 ori şi campion mondial la yachting. De asemenea, el a participat la yachting la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1968, 1972 şi 1976, la clasa Finn.

A devenit președintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) după cariera sportivă

După cariera sa de sportiv, a devenit preşedinte al comitetelor olimpice belgian şi european şi a fost ales preşedinte al CIO în 2001. După preşedinţia CIO, a îndeplinit rolul de trimis special pentru tineret, refugiaţi şi sport la Naţiunile Unite.

Ca semn de respect, steagul olimpic va fi arborat la jumătatea catargului, timp de cinci zile, la Casa Olimpică, la Muzeul Olimpic şi la toate proprietăţile CIO.

Sursă foto: Dreamstime