Doliu în lumea medicală din România! A murit prof. dr. Sandu Bologa

Doliu în lumea medicală din România! Medicul Sandu Bologa a încetat din viață vineri, pe data de 8 decembrie. Tristul anunț a fost făcut de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde acesta a fost profesor emerit.

„Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își exprimă regretul și tristețea la plecarea dintre noi a Profesorului Sandu Bologa, personalitate emblematică a învățământului universitar românesc și a medicinei clujene”, a transmis sursa citată.

A fost un cadru didactic și un medic remarcabil

Universitatea l-a descris pe Sandu Bologa ca fiind „un cadru didactic, un medic remarcabil și un om cu o influență profundă asupra vieților celor din jurul său”.

„Lumea medicală și universitară este de acum mai săracă. Prof. dr. Sandu Bologa va rămâne, în memoria zecilor de generații de studenți pe care i-a format, un spirit profund și un etalon al culturii și distincției  academice. Profesor emerit al universității noastre, cu o carieră marcantă, și-a dedicat întreaga viață misiunii nobile, de înaltă vocație spirituală și educațională, aceea de a-i pregăti pe tineri în domeniul fundamental al sănătății. Contribuțiile aduse educației medicale vor rămâne vii în amintirile noastre.

Cu profundă tristețe, întreaga comunitate academică a UMF ”Iuliu Hațieganu” transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Spirit erudit și rafinat, veritabil reper al unei ținute intelectuale desăvârșite, om nobil și distins, Profesorul Bologa va rămâne mereu o amintire luminoasă în gândurile tuturor celor care l-au cunoscut”, a mai transmis UMF Cluj-Napoca.

Prof. dr. Sandu Bologa
SURSA FOTO: UMF Cluj-Napoca

Luna trecută, a decedat și medicul Cristian-Eugen Popescu Blanc. Avea numai 48 de ani

Luna trecută, lumea medicală din România a mai fost îndurerată de pierderea reputatului medic Cristian-Eugen Popescu Blanc. Acesta s-a stins din viață la vârsta de numai 48 de ani. Doctorul era cunoscut pentru activitatea sa în cadrul Spitalului Municipal din Arad. Totodată, el colabora și cu alte clinici private din localitate.

Potrivit primelor informații, ar fi decedat din cauza epuizării. Din păcate, moartea sa a dovedit, încă o dată, condițiile dificile de muncă ale medicilor din România!

Colegii de muncă au fost primii care i-au observat lipsa, după doctorul ce nu s-a mai prezentat la serviciu. Acesta a fost un lucru cu atât mai ciudat cu cât medicul era extrem de dedicat meseriei și nu lipsea niciodată. Presa locală a scris că medicul a făcut infarct și a fost găsit fără suflare în casa lui.

Cristian-Eugen Popescu Blanc se specializase pe chirurgie generală. Dar în ultimii ani era și rezident pe urologie. Cu doar două zile înainte de deces, medicul își salvase un pacient printr-o operație complexă.

S-a stins și unul dintre fondatorii Universității Ovidius din Constanța

Tot luna trecută, a decedat și prof. univ. dr. Gheorghe Badiu, unul dintre profesorii fondatori ai Facultății de Medicină, Universitatea Ovidius din Constanța.

„Dedicat carierei de profesor și medic, acesta va rămâne în amintirea colegilor și a studenților ca o prezență elegantă, sobră, autoritară, cu o vastă cultură și măiestrie didactică, ce au călăuzit generații după generații de studenți, medici, doctoranzi”, conform unui comunicat de presă al Universității Ovidius.